Nyheter

|

Nyheter

​​Trønderen Bjørn Are (32) styrer Lilbit mot børsnotering

Skal lede selskapet mot børsnotering.

Skrevet av Øyvind Skogmo Hansen

Cover Image for ​​Trønderen Bjørn Are (32) styrer Lilbit mot børsnotering

Tittel: Bjørn Are Mostue

 Foto: Lilbit

I fjor høst knuste vi den daværende Norgesrekorden i folkefinansiering, da Lilbit hentet 28 millioner kroner gjennom Folkeinvest.

Nå har vi hentet Bjørn Are Aamnes Mostue (32) som Chief Financial Officer (CFO). Den ferske finansdirektøren skal nå lede oss på veien mot videre vekst og etter hvert børsnotering.

– Vi var på utkikk etter en CFO med ledererfaring og en bunnsolid økonomisk og finansiell bakgrunn, hvor Bjørn Are ble anbefalt fra flere hold, sier CEO i Lilbit, Morten Sæthre.

Mostue har en mastergrad i regnskap og revisjon fra Norges Handelshøyskole, og er statsautorisert revisor. Etter utdanningen i Bergen flyttet han til Oslo, hvor han i syv år jobbet hos revisjons- og rådgivningsselskapet RSM Norge. I tillegg har han også erfaring fra PwC.

– Med bakgrunn som revisor gjennom snart åtte år, har jeg fått innblikk i mange ulike bransjer. Nå vil jeg ta med meg kunnskapen og erfaringen videre for å bidra til oppbygging og vekst i Lilbit, sier Mostue.

– Unik mulighet

Etter mange år i andre deler av landet, har Lilbits CFO vendt nesen hjemover til Trondheim. Mostue er opprinnelig en Tiller-gutt, men har nå bosatt seg på Lade, sammen med sin samboer og deres sønn.

Det var etter samtaler med gründer og daglig leder, Morten Sæthre, at Mostue forstod at en unik mulighet stod foran ham. Det lokale aspektet ved selskapets struktur, var også forlokkende.

– Ekstra gøy er det jo å komme til et trøndersk selskap der både utvikling, design og produksjon foregår lokalt. Det gir et større eierskap til prosessen, mener Mostue.

Stor tro på internasjonal suksess

Lilbit fikk stor oppmerksomhet i medier i fjor høst på bakgrunn av suksessen på Folkeinvest. Over 900 investorer demonstrerte at det er stor tro på at selskapet vårt, som produserer smarte sporingsenheter for kjæledyr, skal oppnå internasjonal suksess.

Bjørn Are, som selv vokste opp med hund, har klokketro på at Lilbit vil lykkes.

– Potensialet er enormt, både i Norge og internasjonalt.

Den nye finansdirektøren er allerede i gang med arbeidsoppgavene.

– Nå vil jeg bruke tid på å bli godt kjent med selskapet og produktet, og hvordan hele verdikjeden henger sammen. Så vil jeg bidra til å rigge oss for veksten vi vet kommer. Det ser jeg veldig frem til, avslutter Bjørn Are.

Les mer om Lilbits emisjons-suksess her