Nyheter

|

Folkeinvest

Lilbit knuste Norgesrekorden i folkefinansiering – sikter mot børs!

Da Lilbit åpnet sin kampanje på Folkeinvest, var målet å samle inn minimum 10 millioner kroner. Ved kampanjens slutt var det hentet svimlende 28 millioner kroner, og ny norgesrekord var satt! I månedene etter har selskapet jobbet på spreng for å ferdigutvikle produktet og videreutvikle selskapet.

Skrevet av Øyvind Skogmo Hansen

lilbit folkefinansiering

lilbit folkefinansiering

I forbindelse med Lilbits suksess på Folkeinvest, ble det skrevet en rekke artikler i norsk presse, blant annet i Finansavisen, Midtnorsk Nærlingsliv og ITavisen.

Sikrer produksjon

Målet med kampanjen på Folkeinvest var å hente kapital som kan sikre produksjon av de første 10.000 enhetene. Dette er viktig for å sikre videre vekst av selskapet, forklarer Sæthre.

I tiden etter kampanjen har vi brukt store ressurser på å ferdigstille produktet så det er klart til testing. Før vi produserer de første 1000 enhetene for å gi til ivrige testere fokuserer vi først på å teste produktet internt i selskapet.

Når vi omsider har lokalisert og bearbeidet de største glippene og barnesykdommene så er det på tide å la våre fremtidige brukere teste produktet. Før testfasen er over vil vi begynne å forhåndsselge produktet.

Ansetter store lederroller i forkant av salg og børsnotering

I mellomtiden forbereder vi oss til distrubisjon, salg og fremtidig børsnotering.

For øyeblikket er vi også på leting etter den rette personen til stillingen Chief Commercial Officer (CCO).

Etablerer ekspert-panel bestående av hundetrenere og veterinærer

I skrivende stund har produktet vårt det som trengs av grunnleggende kapasitet for å samle data fra hunder, men for at vi skal kunne samle og tolke dataen må vi først vite hva vi skal se etter.

Vi har derfor startet en prosess for å danne et ekspertpanel innenfor hundeadferd og helse som skal bidra med å kartlegge hunders væremåte.

Panelet blir bestående av veterinærer som spesialiserer seg på hund og katt, og hundetrenere med bred erfaring innen hundeadferd.

For å gjenkjenne sykdomsforløp må enheten først lære seg hva som er normal oppførsel for hunden, når den gjør det kan vi begynne å registrere avvik i oppførselen og se det i sammenheng med helseproblemer.

En veterinær vet hvilke bevegelser en burde se etter i en hund for å bedømme om det er mistanke om et helseproblem. Så straks en bevegelse er gjenkjent som et symptom, kan en lete videre etter andre symptomer for å så konkludere med en foreslått prognose.

Tar ofte lang tid før eieren oppdager at hunden er syk


- Vi har vært i dialog med flere veterinærer og det er stor interesse for vår type teknologi hos mange av dem, sier Sæthre.

Det som anses som sikre tegn på et helseproblem blant de med høy kunnskap om hund, er ikke nødvendigvis et sikkert tegn hos en mindre erfaren hundeeier. Flere av de veterinærene vi har pratet med opplever at hunder går lenge med et helseproblem før eieren tar de med til undersøkelse.

Jo tidligere en oppdager et helseproblem, desto lettere og billigere blir det å behandle, og hunden slipper å lide over tid. Tar en tak i problemet tidlig nok kan en forebygge skader istedet for å behandle.

Flere veterinærer opplever ofte at det går lang tid før eieren oppdager at hunden trenger et veterinærbesøk. Med lilbits teknologi kan det bli slutt på det.

Flere veterinærer opplever ofte at det går lang tid før eieren oppdager at hunden trenger et veterinærbesøk. Med lilbits teknologi kan det bli slutt på det.


- Vi ønsker å gjøre det lettere for alle som eier hund å ta vare på hunden sin på best mulig måte. Heldigvis finnes det mange fagpersoner med et hjerte for hund som ønsker å gjøre sin kunnskap tilgjengelig for alle. Med deres kunnskap og vår teknologi blir dette mulig, forklarer Sæthre.

Viktig å skille mellom hundens naturlige utvikling og endring i helse

Hundetrenere med bred erfaring innen hundeadferd vil bidra med å skille mellom endring i adferd som et følge av at hunden går fra valp til å bli voksen, og endring i adferd som følge av helse.

En valp oppfører seg veldig annerledes fra en eldre hund. Enheten vet hvor gammel hunden er, og ved hjelp av våre hundeadferd-eksperter kommer enheten til å vite hvilke endringer den skal forvente fra hunden etter som den vokser opp og blir eldre.

Hos en valp er det mye endring i adferd hele tiden, mens en voksen hund vil være mer stabil. Det vil derfor være viktig at enheten ikke mistolker valpens utvikling som sykdom.

Det er også stor forskjell i adferd blant de forskjellige hunderasene, ekspertpanelet kommer til å hjelpe oss med å se dette klart og tydelig. Energinivået og behovet til en Border Collie er for eksempel veldig annerledes fra hva en burde forvente av en Bulldog.

Vi gleder oss veldig til å begynne å kartlegge hundenes væremåte, og enda mer til vi kan bruke dataen og teknologien til å ta vare på dyr på en helt ny måte, sier Sæthre.

Lilbits kontorhund Logre.

Lilbits kontorhund Logre.

Les mer: Bak kulissene med fastvare-utvikler Erik: utfordringene ved å utvikle alt fra bunn