Nyheter

|

Nyheter

En dag på jobb med Teknisk Sjef Herbert Wikheim

Etter halvannet år som firmware utvikler i selskapet inntok Herbert Wikheim rollen som Lilbits Chief Technical Officer, bli med å se hvordan en typisk arbeidsdag er.

Skrevet av Brage Thobroe

Cover Image for En dag på jobb med Teknisk Sjef Herbert Wikheim

 

Herbert Wikheim hadde sitt første møte med banebrytende ingeniørkunst allerede som 14-åring, da han møtte elektroingeniørene bak bilen Borealis, laget av Revolve NTNU på messe i Lillestrøm.

«Fra det tidspunktet visste jeg hva jeg ville jobbe med her i livet» forklarer Herbert.

10 år senere var han ferdig utdannet Elektroingeniør og jobbet selv som utvikler av sensor-system på Revolve bilen.

Etter sin tid i Revolve NTNU begynte Herbert å jobbe for Repack, senere omdøpt Evyon som har som konsept å gi batteripakker fra gamle biler nytt liv hos diverse stasjonære applikasjoner.

Herbert designet og produserte sensor-systemet til Evyon og fikk mye innsikt innenfor batterikjemi, batteri-utnyttelse og optimalisering av batteritid.

Viktig å ta vare på miljøet

Hovedgrunnen til at Herbert ville finne ut hvordan en best kan resirkulere gamle batterier etter utdannelsen sier han er fordi «det er viktig for meg å ta vare på miljøet». Selv sykler han til jobben og tar avstand fra animalske produkter.

«Jeg er også opptatt av bærekraftig utvikling med lokal produksjon og resirkulering av råvarer», noe som gjorde det til en fryd å starte som firmware-utvikler i Lilbit for halvannet år siden.


Elsker hunder

«Jeg elsker hunder. Det båndet og kameratskapet som dannes mellom hund og eier er noe jeg alltid har ønsket meg. Når Lilbit tilbød meg å jobbe med batteri og sensorteknologi på en enhet som gjør det lettere for hundeeiere å ta vare på hunden sin, ble jeg straks interessert. Kronen på verket var når jeg fikk rede på hvor stort fokus Lilbit har på lokal og bærekraftig produksjon».


I begynnelsen av sin karriere hos Lilbit å jobbet Herbert med å forbedre batteriforbruket på enheten vår.

Først analyse på strømforbruket til enhetens diverse ressurser, før han redesignet hele batterikapasitet-modellen og et overordnet system for håndtering av nevnte ressurser, slik at alt ble mer strømlinjet og oversiktlig.

I Lilbit handler alt om å lage det beste produktet for forbrukeren, hvorav batteritid er høyt prioritert. Det gikk derfor med et betydelig antall arbeidstimer på å optimalisere funksjoner og strømbruk.


All-in i Lilbit

Fra den unge mannen startet i Lilbit så har han levd for selskapet. Det har blitt mange sene kvelder på kontoret, hjemme på kjøkkenbenken og i bilen kjørende rundt for å teste GPS.

Når selskapet hentet penger gjennom Folkeinvest i 2020, så var ikke Herbert i tvil om hva sparepengene hans skulle gå til og investerte alt han hadde i selskapet.

Herbert Investerte et 6-sifret beløp og gikk all-in. «Det blir ikke bedre enn dette. Tenk å få jobbe med noe som virkelig vil utrette en forskjell for hunder over hele verden» sier Herbert smilende.Chief Information Officer

I Lilbit så brenner vi for smidige prosesser med T-shaped utviklere som kan litt om alt, i tillegg til sine spisskompetanser. Herbert er Elektroingeniør, spesialisert innen industriell instrumentering og sensorteknologi, men med personlig interesse for lavt-nivå programmering.


Fra 2021 begynte senior-utviklerne i Lilbit å forbedrede Herbert til å bli ny CTO. Først fikk han stillingen som Chief Information Officer, som er sjef for utviklerne og teknisk-sjefs høyre hånd.


Her fikk Herbert prøvd seg mer på Bluetooth-utvikling, hvor han implementerte sikkerhets-forbedringer, han stod også for grunnleggende design av Maskinlæring og videreutvikling av hardware design.Teknisk sjef

I slutten av 2022 var tiden inne for å ta steget opp som teknisk sjef. Det å være teknisk sjef i et selskap som Lilbit krever mye jobb og en enorm motivasjon til å få løst komplekse utfordringer.


Det har vært mange sene kvelder og søvnløse netter, hvor utviklerne ikke har dratt hjem fra kontoret før dagen etter. «Jeg føler virkelig at jeg er en del av et team som virkelig vil noe, som har større fremdrift enn jeg noen gang har sett andre steder», forklarer Herbert.

«Så det å ta over ledelsen av et slikt motivert og selv-drevet team, ser jeg ikke på som noe problem. Kun veldig motiverende».